Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Παιδεία; Όχι, καταστολή!

Tην ώρα που τα παιδιά στα σχολεία δεν έχουν εγκαταστάσεις και βιβλία, δουλεύοντας με φωτοτυπίες, διέρρευσε το μπουγιουρντί της καταστολής από την ΕΛ.ΑΣ.



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», μετά και τις κινητοποίησεις για τη ΔΕΘ το κόστος για την ΕΛ.ΑΣ έχει ανέλθει από την αρχή του χρόνου στα 13.5 εκατομμύρια ευρώ! Μόνο 1.5 εκ. υπολογίζεται ότι κόστισε η μαζική κινητοποίηση για τη ΔΕΘ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ποσού έχει σπαταληθεί για τις μετακινήσεις αστυνομικών υπό το φόβο... επεισοδίων.  Τους τελευταίους μήνες, υπολογίζεται ότι ερρίφθησαν περίπου 5.000 χημικά, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 400.000 ευρώ, ενώ ο πόλεμος και η ασυδοσία της αστυνομίας στην Κερατέα συμπληρώνει το σκηνικό.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός. Τα παραπάνω ποσά αποτελούν μία ακόμα τρανταχτή απόδειξη της επένδυσης που γίνεται στην καταστολή, προκειμένου να αποφευθχεί η πλήρης έκφραση της κοινωνικής αναταραχής.  Η βίαη καταστολή ακόμα και προς τους απλούς διαδηλωτές αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό:

Στο να εξαλειφθεί κάθε είδος αντίδρασης και αντίστασης στην ισοπέδωση των πάντων, την εκμηδένιση των δικαιωμάτων  και την άμβλυνση των κοινωνικών διαφορών. Η κατασταλτική δράση της αστυνομίας εκλαμβάνεται ως αναγκαιότητα. Ως μία κανονικότητα με θεσμική νομιμοποίηση. Η καταστολή είναι το όπλο τους και τα όπλα κοστίζουν....

Θ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου