Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Η προκλητική ΕΡΤ



Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει απολύσεις και εργασιακές εφεδρείες, η Δημόσια Τηλεόραση δαπανά απίστευτα ποσά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Goal, η ΕΡΤ θα προκαταβάλλει18-24 εκατομμύρια ευρώ στην ΤΕΑΜ για τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα εγγυητικής. Οι 1000 εργαζόμενοι που αναμένεται να μείνουν άνεργοι μέσα στο 2012 στη Δημόσια Τηλεόραση, θα εξοικονομήσουν στην ΕΡΤ μόλις το 1/10 του ποσού αυτού.

Την ίδια στιγμή, το διαφημιστικό τμήμα της ΕΡΤ αναζητά διαφημίσεις σε ποσά ουτοπικά για την εποχή, ενώ πρόσφερε 8 εκατομμύρια το χρόνο προκειμένου να μην υπάρξει ούτε κατά διάνοια ματσάρισμα από άλλο κανάλι. Το θέμα όμως είναι πως το deal μπορούσε να κλείσει με πολύ λιγότερα χρήματα, αφού οι υπόλοιπες προσφορές δεν ξεπερνούσαν τα 2 εκ. το χρόνο!

Ακόμα μία πρόκληση σε χαλεπούς καιρούς από την κατά τα άλλα Δημόσια Τηλεόραση, η οποία έχει και κοινωνικό ρόλο. Μία χαμηλότερη πρόταση χωρίς κανένα ρίσκο θα ισούταν με εξοικονόμηση χρημάτων, η οποία με τη σειρά της θα έσωζε αρκετούς εργαζόμενους. Αλλά αυτοί είναι αναλώσιμοι…

Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου