Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ο μύθος για τους Έλληνες εργαζόμενους

Σιγά-σιγά ο μύθος για τους Έλληνες που όλη την ημέρα κάθονται και σε αυτούς οφείλεται η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας γκρεμίζεται.




Η αντίληψη αυτή ισχύει μεν για κάποια βολεμένα στρώματα δημοσίων υπαλλήλων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των εργαζομένων στην Ελλάδα. Παράλληλα, αποτελεί μία πολύ καλή δικαιολογία για τους κυβερνώντες να γλιτώνουν πολιτικό κόστος και να κόβουν από παντού με περισσότερη ευκολία με τη λογική ότι "αφού εσείς δεν δουλεύετε τόσα χρόνια, εσείς θα τα λουστείτε". Η αντίληψη αυτή έχει αρχίσει σιγά-σιγά και ξεριζώνεται τόσο στους ίδιους τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι συχνά δεν σκέφτονται πριν υιοθετήσουν μια αντίληψη που τους επιβάλλεται από τα ΜΜΕ, αλλά και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για τη Γερμανία, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία παρουσιάζει με νούμερα ότι οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από όλους τους Ευρωπαίους. Ο πραγματικός χρόνος δουλειάς με δείγμα τους άνδρες είναι 43.8 ώρες την βδομάδα, ενώ στη Γερμανία είναι 40.3 ώρες. Οι λιγότερες ώρες εργασίας (37.5) ανήκουν στους Ολλανδούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου