Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

To ξεκάθαρο μήνυμα των ΜΑΤ (video)

Την ημέρα που ο δεύτερος αστυνομικός που είχε καταδικαστεί για το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποφυλακίστηκε, τα ΜΑΤ τραμπούκισαν δημοσιογράφους, πέταξαν πέτρες στους διαδηλωτές και χημικά μέσα στο μετρό. Τι σου είναι καμία φορά οι συμπτώσεις...



Ο υπεύθυνος Τύπου της αστυνομίας είχε προειδοποιήσει πριν από λίγες μέρες τους δημοσιογράφους να... αποκρύπτουν στους αστυνομικούς την ιδιότητά τους, γιατί -άκουσον άκουσον- τα ΜΑΤ μπορεί να ξεσπάσουν πάνω τους. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο ζήτημα που είχε θιχτεί από αυτό το blog. Τα λόγια του έγιναν πράξη σήμερα, όπου τα ΜΑΤ τραμπούκισαν κανονικά και έφτυσαν (!) δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ και χτύπησαν κάποιους εξ αυτών. Κι όλα αυτά την ώρα που έβλεπαν ότι τους τραβούσαν βίντεο. Η αδίστακτη δράση τους προφανώς από κάπου προκύπτει.

Δείχνουν απόλυτα σίγουροι ότι δεν πρόκειται να έχουν την παραμικρή συνέπεια για τις πράξεις τους. Λίγες ώρες νωρίτερα άλλωστε, ο καταδικασμένος σε δέκα χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Βασίλης Σαραλιώτης, αποφυλακίστηκε υπό όρους. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Σε καιρούς κοινωνικής αναταραχής, όταν το αίσθημα της εξέγερσης κατακλύζει τους απλούς πολίτες, οι δυνάμεις της καταστολής δείχνουν να αποτελούν μία νέα μορφή εξουσίας, η οποία πράττει κατά το δοκούν απέναντι σε απλούς πολίτες, πετάει χημικά στο μετρό, βαράει ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ και επιτίθεται σε δημοσιογράφους.

Σπασμωδικές κινήσεις πανικού που δεν βγάζουν νόημα, όπως το ότι έδωσαν στην κυκλοφορία τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, τη στιγμή που παραπλεύρως της εκτυλισσόταν πετροπόλεμος. Η ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε, ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί τις ΤΥΦΛΕΣ επιθέσεις σε κάθε διαδηλωτή ούτε καμία από τις προαναφερθείσες πράξεις. Το αντίθετο μάλιστα, δείχνουν να βολεύουν τα ΜΑΤ, καθώς αποτελούν την αφορμή που ζητούν από το ξεκίνημα κάθε πορείας.

Λεπτό προς λεπτό η κατάχρηση εξουσίας

13.30: Διαδηλωτές που πορεύονταν με τα μπλοκ της ΟΛΜΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ξέσπασαν στον ατσάλινο φράκτη που είχε τοποθετήσει η αστυνομία στη Βασιλίσσης Σοφίας. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.


14.00: Διμοιρίες των ΜΑΤ, καταδιώκοντας μικρή ομάδα νεαρών που πετούσαν πέτρες, μπαίνουν... τσαμπουκαλεμένες στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, από την είσοδο της Βασιλίσσης Αμαλίας και προχωρούν σε ρίψη χημικών στο εσωτερικό του. Η ατμόσφαιρα μέσα στο σταθμό γίνεται αποπνικτική, ενώ οι εργαζόμενοι στο σταθμό σχηματίζουν αλυσίδα και προσπαθούν να πείσουν τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν. Από χτυπήματα γκλοπ τραυματίζονται τουλάχιστον δύο πολίτες.

14.30: Η Βασιλίσσης Αμαλίας δίνεται στην κυκλοφορία, τη στιγμή που περιμετρικά παραμένουν εκατοντάδες διαδηλωτές. Η αστυνομία επιχειρεί να τους απομακρύνει και ακολουθεί πετροπόλεμος, ενώ πίσω διέρχονται κανονικά οχήματα!

14.50: Κατά τη διάρκεια προσαγωγής στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Όθωνος, άνδρες των ΜΑΤ επιτίθενται σε δημοσιογράφους που καταγράφουν το γεγονός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα δόντια φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου

16.10: Ενώ έχει διακοπεί εκ νέου η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Αμαλίας και συνεχίζονται οι αψιμαχίες μεταξύ νεαρών και αστυνομικών στην Πλατεία Συντάγματος, άνδρες των ΜΑΤ απωθούν απρόκλητα και βίαια δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς.

16.25: Τα ΜΑΤ καταδιώκουν τους εναπομείναντες διαδηλωτές προς την οδό Ερμού και όλοι οι δρόμοι παραδίδονται και πάλι στη κυκλοφορία.

Σ.Β. - Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου