Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Tα "μαγειρέματα" στην αστυνομία

Με αιφνιδιαστικές μεταθέσεις ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής προσπάθησε να καλύψει τα νώτα του... επικοινωνιακά, μετά τα συνεχώς αυξανόμενα σχόλια για  την δράση των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑΣ. Επέστρεψε ο ταξίαρχος που  είχε συνδεθεί με τον ξυλοδαρμό των συνταξιούχων το 1995!



Η κατάχρηση εξουσία των μεν, οι κατηγορίες για επιθέσεις σε μετανάστες καθώς και οι φήμες για την λειτουργία των περιπολιών και οι κόντρες μεταξύ σωμάτων των δε έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις και ο αρχηγός, του οποίου η θητεία λήγει στις 5 Νοεμβρίου, έλαβε το μήνημα της παραμονής στο πόστο του και υπέγραψε έτσι εκ του ασφαλούς της μετακινήσεις. Επί της ουσίας, πρόκειται για επικοινωνιακές κινήσεις, προκειμένου να δείξει η ηγεσία δείγματα καλής θέλησης και ανανέωσης, "ανακουφίζοντας" έτσι την πίεση. Μακάρι βέβαια οι αλλαγές να είναι ουσίας, αλλά οι ενδείξεις δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία λοιπόν, ο ταξίαρχος Στ. Κοζυράκης από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.Α.Τ. μετακινήθηκε στη Διεύθυνση Χειρισμού Κρίσεων. Και ο ταξίαρχος Γ. Σταύρακας από τη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης Αττικής, όπου είχε τον επιχειρησιακό έλεγχο της ΔΙΑΣ, στην Αστυνομική Ακαδημία.

Επίσης, έληξαν οι αποσπάσεις των ταξιάρχων Μάρκου (υπασπιστής υπουργού) και Καμπανάκη (οικονομική αστυνομία), οι οποίοι επέστρεψαν στις θέσεις τους προκειμένου προφανώς να εξελιχθούν στις τακτικές κρίσεις. Ακόμη, αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε η ανάκληση από την αποστρατεία του αντιστρατήγου Χαρ. Χριστοφαρεΐζη, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου του Χρ. Παπουτσή. Ο απόστρατος αξιωματικός υπήρξε διοικητής των μονάδων αστυνομικών επιχειρήσεων την εποχή που ήταν υπουργοί στην Κατεχάκη οι Παπαθεμελής-Γείτονας και είχε συνδεθεί με τον ιστορικό ξυλοδαρμό των συνταξιούχων έξω από το Μαξίμου το 1995.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου