Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Νέα δολοφονία, νέο "καμπανάκι"


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει η κατάσταση με τους παρανοϊκούς φασίστες που πιστεύοντας ότι είναι... σταυροφόροι σκορπούν το θάνατο.


Η αστυνομία της Κοπεγχάγης ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο ενός άνδρα 20 χρονών, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι πακιστανικής καταγωγής, καθώς και τον τραυματισμό δύο ακόμα, έπειτα από πυροβολισμούς που δέχτηκαν έξω από τέμενος μέσα στην πρωτεύουσα της Δανίας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο δράστης ξεκίνησε να πυροβολεί προς τους άνδρες, οι οποίοι γιόρταζαν με αρκετούς ακόμα  Μουσουλμάνους το τέλος του Ραμαζανιού. Το περιστατικό βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση, με την αστυνομία να τονίζει ότι το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Από τη στιγμή λοιπόν που το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση, ας πάρουμε το ρίσκο να... προτρέξουμε. Αλλωστε, τα όσα ακολουθούν δεν αλλάζουν ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι το κίνητρο του δολοφόνου ήταν… αισθηματικής φύσεως. Το περιστατικό αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι το αυγό του φασισμού εκκολάπτεται πλέον σε χώρες που πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν ανήσυχα αδρανείς. Σε κάποιες έχει αρχίσει μάλιστα ήδη να σπάει. Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τους επικήδειους για τους 92 νεκρούς από το χέρι του Νορβηγού Αντέρς Μπρέιβικ, τον οποίο όλοι έσπευσαν να αποκαλέσουν "σαλεμένο". Τα όσα ακούγονταν περί "πράξης τρομοκρατίας" πριν αποκαλυφτεί ότι δεν πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας από Μουσουλμάνους, ξαφνικά κόπασαν. Οι αναφορές στην φασιστική ιδεολογία του, στην μισαλλοδοξία και τις ξονοφοβικές τάσεις του, στοιχεία τα οποία είναι καταγεγραμμένα, συγκαλύφτηκαν από την "τρέλα" του.

Αλήθεια, πόσοι θυμούνται ότι και στη χώρα μας έπεσε νεκρός ένας νεαρός μετανάστης πριν από λίγο καιρό; Οταν τα πογκρόμ στους δρόμους της Αθήνας νομιμοποιούνταν με αφορμή ένα έγκλημα ποινικού δικαίου; Η οικονομική και πολιτική κρίση προσφέρει πεδίο άνθησης σε φασιστικά στοιχεία. Το μεγαλύτερο λάθος είναι η πλειοψηφία να τα αγνοεί και να στρέφει αλλού το κεφάλι. Μνημόνια, διαφθορά, πολιτικοί κ.ο.κ έχουν αναχθεί σε βασικούς στόχους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει οι φασίστες να τριγυρνούν ελεύθεροι. Θυμάμαι ένα απόγευμα, μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων" και λίγο πιο κάτω ομάδες νεοναζί να σκορπούν τον τρόμο σε μετανάστες.

 Η άνοδος του φασισμού και η προσπάθεια να αποκτήσει περισσότερους υποστηρικτές μέσω των συγκαλυμμένων μορφών του, να εκλαϊκευτεί στην ουσία, αποτελεί φαινόμενο πανευρωπαϊκά. Το μεγαλύτερο λάθος θα είναι να μην αντιμετωπίσουμε το φίδι πριν μεταλλαχθεί σε Λερναία Ύδρα.

Θ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου