Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Oταν η αλληλεγγύη γίνεται κατακριτέα


Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετοί μετανάστες στην Κέρκυρα, οδήγησε σε μια πρωτοβουλία από γυναίκες του νησιού, οι οποίες ανέλαβαν από το ξεκίνημα του 2011 να παρασκευάζουν και να διανείμουν συσσίτιο, σε συνεργασία με ιερείς από δύο εκκλησίες. Μέχρι να δεχτούν τα πυρά των συμπολιτών τους...


Η πρωτοβουλία των γυναικών με την ονομασία "παίρνω την κατσαρόλα μου" ενόχλησε τον... πατριωτισμό και την εθνικοφροσύνη κάποιων συμπολιτών τους και μπήκαν στην… μύτη κάποιων άλλων, που δυσκολεύονται να δεχτούν το "σπάσιμο" του τρίπτυχου πατρίς-θρησκεία- οικογένεια. Οι γυναίκες ενημέρωσαν με επιστολή τους τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από την πρόεδρο του συλλόγου Μαντουκίου.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στον επίλογό τους: «Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία αλλά για ένα ελάχιστο δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Δεν υποκαθιστούμε την πολιτεία στην ευθύνη που της αναλογεί, πως θα μπορούσαμε άλλωστε. Θέλουμε όμως τη βοήθεια της Δημοτικής αρχής, όχι γιατί μας φοβίζουν οι κραυγές αλλά γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα αποφευχθούν προβλήματα από ξενοφοβικές συμπεριφορές και αντιδράσεις».

Θ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου