Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η επιστροφή του Τομ Μορέλο

Ο κιθαρίστας των Rage Against the Machine επιστρέφει δριμύτερος με έναν άκρως... επαναστατικό δίσκο, υπό το ατομικό του project The Nightwatchman.


O Μορέλο ως Nightwatchman έδειξε μέσω του πρώτου και του δεύτερου δίσκου του την περισσότερο folk μουσική πλευρά του, με οξύ πολιτικό στίχο, στο πνεύμα των Rage. Το "World Wide Rebel Songs", το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα όμως διαφέρει. Ο Μορέλο συναντά ξανά τον... ηλεκτρισμό και με πλήρη μπάντα, ο Nightwatchman θυμάται ξανά τον ροκ του εαυτό, με σαφείς επιρροές από τον Μπομπ Ντίλαν. O στίχος φυσικά παραμένει άκρως πολιτικοποιημένος.  Η μπάντα που τον συνοδεύει είναι η “The Freedom Fighter Orchestra”, ενώ στο single "Save the hammer for the man", συμμετέχει ο πολύπλευρος μουσικός Μπεν Χάρπερ, νικητής δύο βραβείων γκράμι.

Μιλώντας για τον δίσκο, ο Μορέλο τονίζει: "Σε καιρούς ταραχών χρειάζονται και τα ανάλογα τραγούδα. Το World Wide Rebel Songs αποτελεί έναν δίσκο παρακινούμενο από την απελπισία και αυτή τη φορά ο Nightwatchman πήρε και την ηλεκτρική κιθάρα για να ανέβει κλίμακα. Ηθελα να `πιάσω` ένα βάιμπ μεταξύ του Τζόνι Κας και του Τσε Γκεβάρα, των φονικών μπαλάντων και των ύμνων... Μολότοφ!"

Το tracklist:
01 Black Spartacus Heart Attack Machine
02 The Dogs of Tijuana
03 It Begins Tonight
04 Save The Hammer For The Man feat. Ben Harper
05 The Fifth Horseman Of The Apocalypse
06 Speak and Make Lightning
07 Facing Mount Kenya
08 The Whirlwind
09 Stray Bullets
10 Branding Iron
11 World Wide Rebel Songs
12 God Help Us All

Θ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου